Το δέκατο - και προτελευταίο - σκέλος του Μεγάλου Μονοπατιού συνδέει τον Πλατανιά με τη βάση του Τισαίου, όπου ξεκινά το τελευταίο σκέλος.


Η περιοχή αυτή είναι πολύ αραιοκατοικημένη και οι μικρές οικιστικές μονάδες της δεν προσφέρουν πολλές εξυπηρετήσεις: η διάσχιση πρέπει να γίνει με σχετική αυτονομία.

Παλαιότερα, η σύνδεση ανάμεσα στον Πλατανιά και την περιοχή Τρικερίου πραγματοποιούνταν κυρίως με ακτοπλοϊκά μέσα. Σήμερα, προκειμένου να περάσουμε από τον Πλατανιά στη βάση του Τισαίου αξιοποιούμε το νεότερο αγροτικό οδικό δίκτυο. Φυσικό υπόστρωμα θα βρούμε μόνο στις δύο παραλίες, το Μικρό και τη Χονδρή Άμμο, όπου θα κινηθούμε κατά μήκος της ακτής.


Χάρτης διαδρομής

Προβολή

Λήψη


Δυσκολία
Εύκολη

Τύπος διαδρομής
Αμφίδρομη

Χρόνος πορείας
6-7ω


 • Μήκος

  11 χλμ

 • Ισοδύναμο Μήκος

  14 χλμ

 • Ανάβαση

  223μ

 • Κατάβαση

  214μ

 • Μέγιστο υψόμετρο

  104μ

 • Ελάχιστο υψόμετρο

 • Πόσιμο νερό


Ποσοστιαία κατανομή
σε κατηγορίες βατότητας

Chart by Visualizer

Ποσοστιαία κατανομή
στις υψομετρικές ζώνες

Chart by Visualizer

Υψομετρικό προφίλ

Υψόμετρα αφετηρίας - προορισμού
και μέγιστο ύψος

ΟΙΚΙΣΜΟΙ

Μικρό-Χονδρή Άμμος

Στο Μικρό και στη Χοντρή Άμμο, κατά την τουριστική περίοδο μπορείτε να βρείτε ανοιχτές ταβέρνες για ανάπαυση και τροφοδοσία.

Βαλτούδι- Κουκουλέικα

Το Βαλτούδι είναι ένας αβαθής όρμος με ελάχιστα σπίτια. Το μικρό λιμανάκι χρησιμοποιείται και από περαστικά ακτοπλοϊκά και αλιευτικά σκάφη. Υπάρχουν λίγες υποδομές διαμονής. Κοντά βρίσκονται τα Κουκουλέϊκα, μικρός παραθεριστικό οικισμός με αραιές εξοχικές οικίες.

Συμβουλές

Στο Μικρό και τη Χοντρή Άμμο θα βρείτε το καλοκαίρι λίγες εξυπηρετήσεις. Στο Βαλτούδι λειτουργούν ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Επισημάνσεις

Δεν υπάρχει σκιά στη διαδρομή. Το καλοκαίρι, μεριμνήστε για μεγάλο καπέλο, αντηλιακό και άφθονο νερό.