Εποχή
Το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου μπορεί να περπατηθεί όλο το χρόνο. Ωστόσο, αν σκεφτεί κανείς ότι το καταχείμωνο, οπόταν μπορεί να υπάρχει χιόνι στο Σχιτζουραύλι και τη Δραμάλα και το μεσοκαλόκαιρο, οπόταν η ζέστη στα χαμηλά υψόμετρα μπορεί να είναι ενοχλητική, οι ανοιξιάτικοι και φθινοπωρινοί μήνες είναι προτιμότεροι για τη μεγάλη αυτή πορεία.

Εξοπλισμός
για 11ήμερη πορεία Άνοιξη ή Φθινόπωρο, με πολύωρη ημερήσια πεζοπορία και διανυκτέρευση στους οικισμούς

 1. Σακίδιο χωρητικότητας 30-40 lt
 2. Παγούρι ή μπουκάλι 1.5 lt σε μονωτική θήκη.
 3. 1-2 συνθετικά κοντομάνικα μπλουζάκια και ένα μακρυμάνικο.
 4. Ζεστή ζακέτα τύπου Fleece .
 5. Ένα καλό αδιάβροχο
 6. Μποτάκι trekking, ημίψηλο ή ψηλό.
 7. Δυο ζευγάρια κάλτσες
 8. Ελαφρύ παντελόνι trekking.
 9. Καπέλο
 10. Γυαλιά ηλίου
 11. Αντηλιακό
 12. Φακός κεφαλής (δε βασιζόμαστε στο 'φακό' του κινητού τηλεφώνου)
 13. Είδη προσωπικής υγιεινής
 14. Τουλάχιστον ένα μπατόν, καλύτερα δύο
 15. Πρόχειρο φαρμακείο

Προμήθειες
Για τη διατροφή μας στην πολυήμερη αυτή πεζοπορία, επιλέγουμε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε απλούς υδατάνθρακες και χαμηλή σε φυτικές ίνες και λίπη. Σημαντικό είναι οι προμήθειές μας να πιάνουν όσο το δυνατόν λιγότερο χώρο και να έχουν υψηλή θερμιδική αξία σε σχέση με το βάρος τους.

Οργάνωση της διαδρομής
Υπολογίστε το χρόνο που θα κάνετε για το κάθε σκέλος και το σύνολο της διαδρομής, με βάση το ρυθμό πορείας, το ρυθμό ανόδου και το ρυθμό καθόδου σας, με τη βοήθεια του <a href='hiking_on_lpt_calculator.php'><b>Υπολογιστή Πορείας LPT</b></a>.

Ασφάλεια
Όλη η διαδρομή εκτυλίσσεται κοντά στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και στην ευρύτερη περιοχή τους Βόλου. Κατά συνέπεια η λήψη βοήθειας είναι εύκολη και άμεση. Φροντίστε να έχετε ένα καλά φορτισμένο κινητό τηλέφωνο και ένα αξιόπιστο power bank με το καλώδιό του.